Yayın Talep Formu

Bu form aracılığı ile TASAV yayınlarını ve Düşünce Dünyasında Türkiz dergisinin sayılarını talep edebilirsiniz.

İsteklerinizi seçtikten sonra toplam ücreti aşağıda yazılı olan banka hesabına iletmenizin ardından talepleriniz belirttiğiniz adrese gönderilecektir.

Sorularınız için 0312 460 1779 telefon numarasından bize ulaşabilirsiniz.

Ödeme Bilgileri:

Banka Adı: T.C. Ziraat Bankası
Şube Adı - Kodu: Cevizlidere Şubesi - 1925
Hesap Sahibi: Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı İktisadi İşletmesi
Hesap No: 87982711 5001
IBAN:  TR79 0001 0019 2587 9827 1150 01
Açıklama:  İsminiz Soyisminiz - Abonelik Ücreti

Yazım Kuralları ve Biçimsel Şartlar

Dergiye gönderilecek yazılar, işlediği konuya yeni bir boyut getirecek şekilde özgün ve daha önce hiçbir yayın organında yayınlanmamış olmalıdır.

Makaleler, dipnotlar dâhil 6.000-10.000 kelime; kitap tahlilleri ise 1500–2000 kelime arasında olmalıdır. 

Dergiye gönderilen bir makalenin yayımlanması Yayın Kurulu tarafından uygun görüldüğü takdirde sözkonusu yazı ivedilikle değerlendirilmek üzere konuya hâkim iki hakeme gönderilir. Hakemlere yazar adı, yazarlara ise hakem adı bildirilmez. Hakem raporlarından birinin olumlu, diğerinin olumsuz olması hâlinde, yazı üçüncü bir hakeme gönderilir ve bu sonuca göre yazının yayımlanması hususunda karar verilir. 

Dergide yayınlanan yazıların tüm telif hakları, TASAV tarafından belirlenecek telif ücretinin yazara ödenmesiyle birlikte TASAV’a geçmiş olur. Yazının tamamının başka bir yayın organında yayınlanması TASAV’ın iznine tâbidir.

Makalelerde, kullanılan kaynakların alfabetik olarak sıralandığı kaynakçanın, dipnotların ve diğer şekil şartlarının aşağıdaki yazım kurallarına uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir.

İmla: Dergiye gönderilen yazılar, Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu’na (kısaltmalar dâhil) uymak zorundadır. Yabancı sözcükler yerine olabildiğince Türkçe sözcükler kullanılmalıdır.

Başlık: Başlık, içerikle uyumlu olarak en çok 10-15 sözcükten ibaret tamamen büyük harfle, koyu (bold) ve 12 punto olmalıdır. Ara başlıklar, bölüm başlıklar ve alt başlıklar sadece ilk harfleri büyük olacak şekilde, 11 punto ile koyu yazılmalıdır.

Yazar adı ve adresi: Makale yazarı, ad ve soyadı ile unvanını yazı başlığının altına (*) işaretini belirterek yazılmalıdır. Bu işaret, dipnotta gösterilecek, makale yazarının kurumu ve unvanı yazılacaktır. Herhangi bir kurumda görev yapmayan yazarlar, konumuna uygun sıfatları kullanmalıdır: Araştırmacı, yazar vb.

Özet ve anahtar sözcükler: Makalelere Türkçe özet ve anahtar kelimeler ile İngilizce özet (abstract) ve İngilizce anahtar kelimeler (keywords) eklenmelidir. Özetler 100 kelimeyi aşmamalı, anahtar kelimeler beş adetle sınırlandırılmalıdır.

Ana metin: Yazılar, Times New Roman tipi ile 12 punto büyüklüğünde ve 1,15 satır aralığıyla yazılmalıdır. Alıntılar italik harflerle ve tırnak içinde verilmeli; beş satırdan uzun alıntılar ise satırın sağından ve solundan birer santimetre içeride, blok hâlinde ve tek satır aralığıyla yazılmalıdır.

Sayfa Numarası: Yazılara sayfanın sonunda düz sayılarla (1,2…) numara verilmelidir.

Kaynak gösterme: Metin içinde yapılan göndermeler soyadı, basım yılı, gerektiğinde sayfa numarası parantez içinde belirtilmelidir: (Gayret 2010), (Gayret 2010: 83). Yazarın aynı yıl yayımlanmış birden çok eserine gönderme yapılmışsa (Turhan 2010a Turhan 2010b); birden çok kaynağa gönderme yapılmışsa (Aksu 2008, Yılmaz 2009) şeklinde belirtilmelidir. Birden çok yazar adı yazılmalı ve “vd” kısaltması kullanılmalıdır: (Koçak vd. 2005) Dipnotlar yalnızca açıklamalar için kullanılmalı, sayfa altında ve numaralandırılarak gösterilmelidir. Herhangi bir internet adresine yapılan göndermelerde bu adresler kaynaklar arasında verilmeli ve indirme tarihi belirtilmelidir:

Kaynakça: Yararlanılan kaynaklar, yazının sonunda “Kaynakça” bölümünde, APA 6.0 stili kullanılarak 10 punto alfabetik sıra ile verilmelidir. Örnek olarak:

Tek yazarlı kitap:
Gökalp, Z. (1997). Türkçülüğün Esasları. İstanbul: İnkılap Kitapevi.

Çeviri kitap:           
Hoy, W. K. ve Miskel, C. G. (2010). Eğitim Yönetimi. (çev. S. Turan), Ankara: Nobel.

İki yazarlı kitap:
Kıran, Z. ve Kıran E. (2001). Dil Bilimine Giriş. Ankara: Seçkin Yayınları.

Üç yazarlı kitap:
Andıç, F., Andıç, S. ve Koçak, M. (2010). İbn Haldun: Hayatı ve Eserleri Üzerine Düşünceleri. Ankara: Kadim

Üçten çok yazarlı kitap:
Korkmaz, Zeynel vd. (2001), Türk Dili ve Kompozisyon Bilgileri. Ankara: Yargı Yayınları.

Derleme kitap içinde bölüm:
Altan, S. (2013). “Osmanlı’ya Doğudan Bakmak: 20. Yüzyıl Dönümünde Çin’de Osmanlı Algısı ve Milliyetçilik”. Türkiye’de Çin’i Düşünmek. (Der.) S. Esenbel, İ. Togan ve A. Atlı. İstanbul: Boğaziçi Üniversitesi Yayınları, 90-115.

Birden çok baskısı olan Kitap:
Yusuf Has Hacib (2017). Kutadgu Bilig. (çev. A. Çakan), 3. Basım, İstanbul: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları.

Birden Çok Ciltli Kitap:
Ögel, B. (1971). Türk Kültürünün Gelişme Çağları (Cilt 2). İstanbul: Milli Eğitim Basımevi.

Tek yazarlı makale:
Sarıkaya, Y. (2014). Ağustos 2008 Savaşı Sonrasında Gürcistan Dış Politikası. Karadeniz Araştırmaları, 31 (31): 1-16.

Yayımlanmamış Tez:
Aydın, G. (2008). Orhan Türkdoğan’ın Devlet Anlayışı. (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi) Ankara: Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Elektronik Kaynak:
Duman, B. (2017). ABD Irak’ı İran’a kaptırmak istemiyor. Al Jazeere Türkiye, 9 Mart 2017, http://www.aljazeera.com.tr/gorus/abd-iraki-irana-kaptirmak-istemiyor (erişim: 10.04.2017).

Bilim ve Hakem Kurulu

Editör
Prof. Dr. Yalçın SARIKAYA

Yayın Kurulu 
Prof. Dr. Savaş ÇEVİK
Doç. Dr. Celal TAŞDOĞAN
Dr. Kubilay KAVAK
Dr. Mehmet ŞAHİN

Danışma Kurulu 
Prof. Dr. Mehmet ALTUNKAYA
Prof. Dr. Nevzat AYPEK
Prof. Dr. Mehmet Emin ÇAĞIRAN
Prof. Dr. Murat ÇETİNKAYA
Prof. Dr. Hilmi DEMİR
Prof. Dr. Ruhi ERSOY
Prof. Dr. Mehmet GÜNAL
Prof. Dr. Erkan GÖKSU
Prof. Dr. Yonca İLDEŞ
Prof. Dr. Ragıp Kutay KARACA
Prof. Dr. Timuçin KODAMAN
Prof. Dr. M. Hanifi MACİT
Prof. Dr. Ahmet Bedri ÖZER
Prof. Dr. Yusuf SARINAY
Prof. Dr. Okan TAŞAR
Prof. Dr. İlyas TOPSAKAL
Prof. Dr. Erol TURAN
Prof. Dr. Turgay UZUN
Doç. Dr. Birol AKGÜL
Doç. Dr. Arif BAĞBAŞLIOĞLU
Doç. Dr. Alparslan A. BAŞARAN
Doç. Dr. Mehmet EKİZ
Doç. Dr. Oğuzhan GÖKTOLGA
Doç. Dr. Gökhan GÜNEYSU
Doç. Dr. Ali GÜRSEL
Doç. Dr. Hüseyin KALEMLİ
Doç. Dr. Hayri KESER
Doç. Dr. Hasan Sencer PEKER
Doç. Dr. Göktuğ SÖNMEZ
Doç. Dr. Yasin ŞEHİTOĞLU
Doç. Dr. M. Halit YILDIRIM
Dr. Atila BEDİR
Dr. Cemil Doğaç İPEK
Dr. Kürşat KORKMAZ
Dr. Tuğrul KORKMAZ
Dr. Hatice MUMYAKMAZ

Yayın Kurulu

Prof. Dr. Savaş ÇEVİK
Doç. Dr. Celal TAŞDOĞAN
Dr. Kubilay KAVAK
Dr. Mehmet ŞAHİN

Editörün Notu

Değerli okurlar,

On yıldır yayın hayatına devam eden Düşünce Dünyasında Türkiz dergisi, 2018 yılından itibaren 41. sayısıyla birlikte yeni bir kurumsal yapıya kavuşmuştur. 41. sayıdan itibaren dergimiz, Türk Akademisi Siyasi Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Vakfı, TASAV tarafından yayınlanmaktadır.

TASAV Türkiye’de ve dünyadaki gelişmeleri siyasi, sosyal, tarihi ve kültürel derinlik içinde ve stratejik bir bakış açısıyla değerlendirip geleceğe dönük özgün tasarımlar ortaya koyan bir düşünce kuruluşudur. ‘Türk Akademisi’ dünyayı Türkçe okuyan ve sadece milli vicdanın sesi olan Türk düşünce ve bilim insanlarının bir araya gelmesi ile oluşturulan kurumsal bir yapıyı ifade etmektedir. Türk bilim camiasının gelişmesine katkı sunmak ve kamuoyunu milli bir perspektifle aydınlatmak, TASAV için öncelikli hedefler arasındadır. TASAV’ın kuruluş felsefesine ve dergimizin yayın ilkelerine sadık kalarak yeni bir heyecanla ve üç aylık formatta yayın hayatımıza devam ediyoruz.

Ulusal hakemli dergi niteliğinde olan dergimizin geçmiş sayılarının taranması ve internet ortamına aktarılması tamamlanmak üzeredir. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ULAKBİM üzerinden hizmet verilmeye başlanacak ve tüm yazışma ve incelemeler Dergi Park sistemi üzerinden yapılacaktır. Ayrıca dergimiz hakemlere ve yazarlara belirli miktarda ücret ödemektedir. Bu çerçevede akademisyenleri ve alanında uzman kişileri dergimizde yayınlanmak üzere makale göndermeye davet ediyoruz.

Başta dergimizin sahibi ve TASAV Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın İsmail Faruk Aksu’ya, Yazı İşleri Müdürümüz Sayın Konur Alp Koçak’a, sayı editörlerimize, yayın kurulu ve danışma kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca, 2018 yılına kadar dergimizin yayınlanmasını sağlayan Güntülü Eğitim Yayıncılık ve Tic. Ltd. Şti yetkililerine, editörlere ve yayın kurulu ile bilim, danışma ve hakem kurulu üyelerine teşekkürü bir borç biliyoruz.


Editör

Alt kategoriler